Cine va transmite Liga 1 sezoanele urmatoare?

luni, 21 februarie 2011 |


Caietul de sarcini pentru drepturile TV Ligii 1 s-a aprobat.

Steaua singura echipa care s-a opus, Sportul s-a abtinut iar suma minima obtinuta daca se vor vinde toate pachetele 36,5 milioane euro.

Licitatia pentru drepturile de televizare pentru sezoanele 2011 - 2012, 2012 - 2013 si 2013- 2014 va avea loc pe 4 aprilie, de la ora 12:00.

"Cluburile au studiat caietul de sarcini, s-au facut propuneri si s-a ajuns la o concluzie. Caietul de sarcini a fost aprobat cu majoritate de voturi, nu in unanimitate, pentru ca Steaua a votat impotriva, la un anumit segment, Sportul s-a abtinut, iar clubul Universitatea Craiova nici macar nu a participat. S-a aprobat structura contractului si s-a rezolvat si problema cu pachetele, astfel ca in final au ramas noua pachete. Licitatia a ramas stabilita pentru 4 aprilie, ora 12.00" - Valentin Alexandru, secretar general al LPF.


Conform celor stabilite luni, drepturile tv din Liga 1 vor fi impartite in noua pachete (cate unul pentru fiecare meci al etapei). Astfel, primele sapte pachete costa 4,2 milioane de euro pe stagiune, cel cu numarul opt se ridica la o valoare de 3,6 milioane de euro, in timp ce ultimul (cel cu numarul noua) este cotat la 3,5 milioane de euro. Dupa cum a precizat Dumitru Dragomir (presedintele LPF), ultimul parchet (nr. cel de 3,5 milioane de euro) ar fi dorit de TVR.

Liga 1 nu se dezminte, drepturile TV sunt FFF SCUMPE!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postări populare